Με τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του COVID-19 η καθαριότητα γίνεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και προϊόντα που επιβάλλονται από τους φορείς και τις συνθήκες, ενώ σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν ειδικά αντισηπτικά υγρά που προσφέρονται δωρεάν στους παραθεριστές.

Ταυτόχρονα υπάρχει πλυντήριο για το κοινό. Μέσα στα δωμάτια θα βρείτε ειδικές υδατοδιάλυτες σακούλες που μπαίνουν στον κάδο του πλυντηρίου και διαλύονται. Αυτό γίνεται για να μην έρχονται σε επαφή τα ρούχα σας με τα ρούχα άλλων επισκεπτών.

Τα ρούχα σας πλένονται στους 60 βαθμούς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Τα σεντόνια και οι πετσέτες που αλλάζουν κάθε τρεις ημέρες, πλένονται στους 90 βαθμούς για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τηρούμε όλες τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα του υπουργείου τουρισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Καθαρίζουμε τα δωμάτια με ατμοκαθαριστές προκειμένου να απολαμβάνετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακολουθήστε τις οδηγίες

Νοσοκομεία και ασφάλεια

Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας βρίσκεται στα 15 χλμ. από το Μύρτος (23 λεπτά), το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου 44 χλμ. (1 ώρα) ενώ το νοσοκομείο του στο Ηράκλειο που είναι νοσοκομείο αναφοράς για covid-19 και πλήρως εξοπλισμένο με μονάδες εντατικής θεραπείας 78 χλμ. (1 ώρα και 30 λεπτά).

Το Μύρτος δεν είχε κανένα κρούσμα covid-19 και οι κάτοικοι και οι τοπικές επιχειρήσεις τηρούν το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Η Κρήτη θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα νησιά για διακοπές έχοντας 5 μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίον τα δύο (Χανιά και Ηράκλειο) ειδικεύονται σε νοσηλεία κρουσμάτων covid-19.